25 Nisan 2012 Çarşamba

Kayra ve Eyüp Kemal Sevinç ile Şaraplı Lezzetler...

Geçtiğimiz hafta Kayra Restoran Haftası 4'ü tavsiye etmiştim, gidin, tadın, keyif alın, gülümseyin demiştim...Restoran Haftası'nın bitimine 2 gün kala Şaraplı Lezzetler Workshop'ı için Kayra'dan davet aldım...E koşa koşa da gittim tabii, severim şarabı da, yemeği de, Kayra Ailesi'ni de bilirsiniz...Damağımdaki özel tatlardan onlar...

Kanyon Macro Center Atelier'nin ev sahipliğinde, çookk değerli şef  Eyüp Kemal Sevinç liderliğinde, Kayra Ailesi'nin ruhu, desteği, organizasyonu ve leziz şaraplarıyla çok keyifli ve lezzetli, mis kokan bir workshop yaptık...

                                        Şef Eyüp Kemal Sevinç...

İstanbul'lu blogger'lardan oluşan bir ekiptik, süper lezzetlerin yanısıra güzel insanlarla da tanıştım, Banneema, Can Direkli, Damaktandimaga, Ebrar Çankaya, Gonca Güzel, Yasemin Sümengen, Madam Brownie, Yonca Bozkurt (http://mutfakonlugu.com/), Sezen Uygur, bir de ben...Herkes yazıyor, güzel yemekler yapıyor, keyif nedir biliyor...
(Atladığım, kaçırdığım kimse varsa öncelikle özürdiler ve uyarı rica ederim) 


                             Takım arkadaşım Ebrar:)




Sevgili Şefimiz Eyüp Kemal Sevinç liderliğinde, şaraplı 4 çeşit lezzet yaptık...Menümüz aşağıdaki gibiydi;

Karidesli Enginar Kalbi Salatası (Leona Sauvignon Blanc)
Rezeneli Risotto (Terra İtalia Pinot Grigio)
Beyaz Şarap Soslu Levrek Buğulama (Terra de France Chardonnay)
Kırmızı Şarap Soslu Armut (Kayra Madre) 






damaktandimaga'nın armutları şaraplanırken...:)


Şefimiz tek tek ilgilendi hepimizle...







Menünün özelliği, farketmişsinizdir, tüm tariflerin Kayra Şarapları'yla tatlanmasıydı...Kolay, keyifli ama aynı zamanda da çok lezzetli tariflerdi...Bugüne kadar sadece armut tatlısını denemiştim, diğerlerini ilk defa denedim...Çok beğendim, bundan sonraki menülerim arasına aldım bile...:) Her ekip 2'şer kişilik ekiplere ayrıldık...Benim eşim sevgili Ebrar'dı, Şef Eyüp, normal şartlarda ekip üyelerinin menüden 2şer çeşit seçip yapmalarını istedi ama biz tek tek değil de birlikte yapmayı tercih ettik, yani 4 çeşidi de birlikte yaptık, pek de keyifli oldu:)

Karidesli Enginar Kalbi Salatası


Rezeneli Risotto **favorim:)


Şarap Soslu Levrek Buğulama


Kırmızı Şarap Soslu Armut **diğer favorim:)


Yemekleri yaptıktan sonra, bir güzel de oturduk yedik...Çookkk lezizdi hepsi, ellerimize sağlık:)) Not: Kayra ekibinden daha güzel fotolar gelecektir, geldikçe ekleyeceğim...





                   Gerçek şef sağda, fasulyesi solda:))


Tarifleri isteyen olursa bana yorum olarak dönsün lütfen, seve seve paylaşırım, şimdi burada çok yer kaplamasını istemedim...Hepsi kesin denenmeli...Yanlarında da Kayra Şarapları eksik olmamalı...:)






Her zamanki gibi çok samimi ve keyifli bir organizasyona daha imza atan Kayra Ailesi'nin tüm fertlerine, bizi çok güzel ağırlayan Kanyon Macro Center Atelier'e ve sevgili şefimiz Eyüp Kemal Sevinç'e teşekkürlerimi ve kucak dolusu sevgilerimi iletiyorum...

                                 Kayra'nın gecenin anısına bizlere hediyesi...

Dediğim gibi, tarifleri isteyen olursa hemen yazsın paylaşırım seve seve...Görüşmek dileğiyle, sevgiyle kalın, damaklarınızdan tat hiç eksik olmasın...





6 yorum:

  1. Yazın da yaptığın yemekler ve geçirdiğin akşam kadar keyifli olmuş, ellerine sağlık arkadaşımın, pek özendim..(yapmaktan ziyade yemeye :)
    Senden de bi tadım gecesi bekliyorum yakın zamanda :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En kısa zamanda tadım gecesini organize ediyorum, yemekler benden şaraplar senden...

      Sil
  2. Merhaba, ben de vardım etkinlikte :) ve mutfakonlugu.com'dan Yonca Bozkurt da.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok özür diliyorum sevgili Sezen, not alırken atladım demek ki...hemen sizleri de ekliyorum. Senin bloğun adı neydi?

      Sil
  3. Yemekler süper görünüyor, soslu armut en sevdiklerimden...

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel Beton boru firması olarak paylaşımlarınızın devam etmesini diliyoruz.Blogunuzu takip etmeye devam edeceğiz.

    YanıtlaSil