Sadece 1-2 üçkağıdı var, onlara uydun mu alasını yaparsınız valla...ben denedim, yaptım, herkes bayıldı:) bence deneyin...
İhtiyaç olan malzemeler;
- 1 paket hazır baklava yufkası (marketten değil de yufkacıdan alırsanız daha memnun kalırsınız)
- 1 paket çiğ krema ( Sek almanızı tavsiye ederim, diğerleri çok sıvı)
- Eritilmiş sütü alınmış, veya pastorize edilmiş tereyağ (gözkararı)
- Dövülmüş ceviz (göz kararı, fındık, fıstık vb de ilave edebilirsiniz)
- Biraz nişasta
- Şerbet için 2 bardak şeker, 1.5 bardak su, yarım limon
1 kat yufkayı alın, üzerine çiğ krema sürün fırça ile (çok fazla değil, üstten üstten), üzerine 1 kat daha yufka koyun, bir daha krema sürün, azıcık nişasta serpin.
Dikdörtgen olan hamuru yatay 3 parçaya bölün, kenarlarına malzemenizi yayın, ve uzun rulolar yapın.
Ruloları kendi içinde 3 parçaya bölün, ve gül yapar gibi yuvarlayıp tepsiye dizin, sıkı sıkı...
Tereyağınızı çok fazla kızdırıp (yakmamaya dikkat) yemek kaşığının yarısıyla tüm baklavaların üzerine dökün. (kızgın yağ hamurla temas edince "coozzzz" edecek...! Bu önemli! Fırına verin, üzerleri kızarana kadar pişirin. Bir taraftan da o mis gibi kokuya dayanmaya çalışın...
Diğer yanda şerbeti kaynatın, şeker ve suyun içine yarım limonu olduğu gibi atın.
Fırından çıkan baklavaların üzerine biri ılık, diğeri sıcak olacak şekilde dökün...Sonra da yiyenlerin parmaklarını da yediklerini izleyin oturup:)) afiyet...
NOT: Türevlerini yapabilirsiniz, fındıklı yapıp sütle şerbet yapıp Sütlü Nuriye mesela, ya da fıstıklı, ya da bademle...keyfinize damağınıza göre...Bu arada ben baklava yer miyim? Yemem, sevmem, ama yapıp yiyenleri izlemeyi seviyorum:)
Çok beğendim ellerinize sağlık
YanıtlaSil