Yediğim andan itibaren yapacağım anı düşündüm, haftaiçinde de denedim...bence başarılı oldu...tarif bana ait değildir, www.oyascuisine.com dan aldım...Bir çok farklı tarif vardı ama benim aklıma yatan en uygunu buydu...
Reçel yapmak bana hep güzel duygular verir... Evim olduğunu, aitliğimi hissediyorum sanki...garip bir duygu benim için reçel pişirmek...Güzel...Sıcak...
Buyrunuz limon reçeli...
Malzemeler;
1 kg limon (6-7 adet)
1 kg şeker
Limonları güzelce yıkayıp, alt ve üst tepelerini kesin...
Limonları 4'e bölün, her limon 4 parça olacak şekilde...
Limonları, bütünlüklerini bozmadan kabuklarından ayırın...Kabukları da ince şeritler halinde doğrayın...
Kabukları bir kaba alın, üzerine kaynar su dökün, biraz bekletip süzün...
Bu işlemi 3 kere yapın ki acısı gitsin kabukların...
Yumuşayan kabukları bir tencereye alın, üzerine gelecek kadar su doldurun
ve bir taşım kaynatıp suyu süzün...
İç limonları bu sıcak kabukların olduğu tencereye koyun, bir kez karıştırın,
üzerine şekeri döküp, şekerin biraz erimesini bekleyin...
Şeker eridikten sonra orta ateşte fokurdayana kadar kaynatın...Kapatıp soğumaya bırakın, soğuduktan sonra bir kez daha kısık ateşte sürekli karıştırarak kaynatın. Koyulaşmaya başladığından ateşten alın...
Afiyetleeeerrr...
Bu da özet; :))
Elifçim ne güzel anlatmışsın yahu, ağzım sulandı, yapsam mı kiiiii ;) Hafta sonunda da sana bir selam çakarım kahvaltı soframızdan ;)
YanıtlaSilSevgiler
Limon seviyorsan kesin yap, hafif ekşi benim damak tadıma çok uygun...yaparsan foto beklerim:))
YanıtlaSilharika çok beğendim,ellerine sağlık...
YanıtlaSilyorum ayarlarından kelime doğrulamayı kaldırırsan daha iyi olur,fazla yorum alırsın...sevgiler...
Uyarı için çok teşekkür ediyorum, bu ayar otomatik yapılıymış, farkında bile değildim...Tekrar teşekkürler... @tatesal
Silpeki çekirdeklerini ne yapacaz?
YanıtlaSilBilgiler için çok sağolun.
YanıtlaSilbende yaptım. çok güzeeeel. ekşi, tatlı fresh bir lezzet. bide rengi koyulaşmasa şahane olurdu.
YanıtlaSilTarif icin tesekkurler, hic su katilmiyor, tamamiyle kendi suyuyla mi pisiyor?
YanıtlaSilTad olarak güzel fakat limonun kabukları cok sert oldu. Yumuşak olsaydı daha güzel olurdu. Belki yapilisinda bir hatamız oldu, bilmiyorum ama orjinali boyle sertmi oluyor acaba.
YanıtlaSilMerhaba bu tarife göre ne kadar veya kaç kilo reçel çıkıyor acaba ?
YanıtlaSilElinize sağlık bide böyle deneyeceğim
YanıtlaSil