15 Mart 2013 Cuma

Limon reçeli...

Geçtiğimiz haftasonu havayı uzun zaman sonra güneşli görünce içimiz kıpırdadı güne uzun bir kahvaltıyla başlayalım dedik Melda'mla...Çok da başarılı olmayan bir kahvaltı tabağında limon reçeli çıktı karşımıza...ben ilk defa yedim, çok çok da beğendim, hatta bayıldım...ekşi, mayhoş tat ve limonun kendisini seviyorsanız kesin seversiniz...taze taze bir tadı var...

Yediğim andan itibaren yapacağım anı düşündüm, haftaiçinde de denedim...bence başarılı oldu...tarif bana ait değildir, www.oyascuisine.com dan aldım...Bir çok farklı tarif vardı ama benim aklıma yatan en uygunu buydu...

Reçel yapmak bana hep güzel duygular verir... Evim olduğunu, aitliğimi hissediyorum sanki...garip bir duygu benim için reçel pişirmek...Güzel...Sıcak...

Buyrunuz limon reçeli...

Malzemeler;
1 kg limon (6-7 adet)
1 kg şeker


                    Limonları güzelce yıkayıp, alt ve üst tepelerini kesin...


Limonları 4'e bölün, her limon 4 parça olacak şekilde...

Limonları, bütünlüklerini bozmadan kabuklarından ayırın...Kabukları da ince şeritler halinde doğrayın...

Kabukları bir kaba alın, üzerine kaynar su dökün, biraz bekletip süzün...
Bu işlemi 3 kere yapın ki acısı gitsin kabukların...

Yumuşayan kabukları bir tencereye alın, üzerine gelecek kadar su doldurun 
ve bir taşım kaynatıp suyu süzün...

İç limonları bu sıcak kabukların olduğu tencereye koyun, bir kez karıştırın, 
üzerine şekeri döküp, şekerin biraz erimesini bekleyin...

Şeker eridikten sonra orta ateşte fokurdayana kadar kaynatın...Kapatıp soğumaya bırakın, soğuduktan sonra bir kez daha kısık ateşte sürekli karıştırarak kaynatın. Koyulaşmaya başladığından ateşten alın...

Afiyetleeeerrr...

Bu da özet;  :))









11 yorum:

  1. Elifçim ne güzel anlatmışsın yahu, ağzım sulandı, yapsam mı kiiiii ;) Hafta sonunda da sana bir selam çakarım kahvaltı soframızdan ;)
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Limon seviyorsan kesin yap, hafif ekşi benim damak tadıma çok uygun...yaparsan foto beklerim:))

    YanıtlaSil
  3. harika çok beğendim,ellerine sağlık...
    yorum ayarlarından kelime doğrulamayı kaldırırsan daha iyi olur,fazla yorum alırsın...sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uyarı için çok teşekkür ediyorum, bu ayar otomatik yapılıymış, farkında bile değildim...Tekrar teşekkürler... @tatesal

      Sil
  4. peki çekirdeklerini ne yapacaz?

    YanıtlaSil
  5. Bilgiler için çok sağolun.

    YanıtlaSil
  6. bende yaptım. çok güzeeeel. ekşi, tatlı fresh bir lezzet. bide rengi koyulaşmasa şahane olurdu.

    YanıtlaSil
  7. Tarif icin tesekkurler, hic su katilmiyor, tamamiyle kendi suyuyla mi pisiyor?

    YanıtlaSil
  8. Tad olarak güzel fakat limonun kabukları cok sert oldu. Yumuşak olsaydı daha güzel olurdu. Belki yapilisinda bir hatamız oldu, bilmiyorum ama orjinali boyle sertmi oluyor acaba.

    YanıtlaSil
  9. Merhaba bu tarife göre ne kadar veya kaç kilo reçel çıkıyor acaba ?

    YanıtlaSil
  10. Elinize sağlık bide böyle deneyeceğim

    YanıtlaSil