26 Haziran 2014 Perşembe

Chef Mezze !

Çapamarka bünyesindeki mekanların menülerinin yaratıcıları, yıllardır "İstanbul'un mutfak amirleri" dersem çok abartmış olmayacağım yemek, mutfak, lezzet aşkıyla yanan 2 kardeş onlar...Gazi&Bilal Ateş kardeşler..."Mutfak bir bütündür ikilik olmaz, ikimiz tek bir şefiz" diyorlar...25 yıldır yemek sektöründeler...İşlerini aşkla yaptıklarını hemen anlıyorsunuz...Seviyor adamlar bu işi...

Yıllar yılı İzzet Çapa ile yürüyen Ateş kardeşler, bu sefer kendileri soyunmuşlar işe...Sortie'nin içinde, deniz kenarında nefis, harika, sıcak, yumuşak, tatlı ve leziz Chef Mezze'yi çıkarmışlar ortaya...Sortie'nin içinde bu kadar sıcak ve kavrayıcı bir yer olacağını açıkçası kendi adıma ben düşünmezdim, başka bir yerdesin, sanki kaçmışsın biri de seni kucaklamış hissi veriyor...Bir de düşünün ki boğazın en güzel manzaralarından birinde...

Bence Chef Mezze'de herşeyden önemlisi daha ilk adımı attığın anda başlayan ve tüm gece devam eden güler yüz...Mekan, lezzet vb ne kadar güzel olursa olsun tavırlar sıcak değilse ve güleryüz yoksa o iş olmuyor, olmuyor...Chef Mezze tamamen güler yüz ve müşteri memnuniyeti öncelikli bir mekan...Gazi&Bilal Ateş kardeşler bizzat hem mutfaktalar, ara ara servis de yapıyorlar, önlükleriyle patronlar mı çalışanlar mı belli olmuyor...Dedim ya bu iki adam lezzet, mutfak aşkıyla yanmışlar belli...


giriş








Oturur oturmaz daha önce methini duyduğumuz Chef Mezze yapımı Karadut şarabından tattık. Çok hafif, yumuşak, az alkollü, oldukça lezzetli...rengi harika! buz gibi...



aman yanlış olmasın, bu fotoğrafı çok beğendim ve yiyosiciyosyaziyos.blogspot.com un arşivinden aldım! :)

renge bakın...



Çok zengin bir meze dolabı mevcut. Ege Bölgesi'nden, denizden ve OrtaDoğu'dan diye ayrılan çeşitleri dolu dolu, renk renk, taptaze...İstediğin mezeleri seçebiliyorsun, önceden aldığımız öneriler de vardı. Ama biz seçimleri mekanın genç, sıcakkanlı işletmecisi Eray Kılıç'a bıraktık. Köpoğlu, ıspanak kavurma, kabak çiçeği dolma, patlıcan ezme, ahtapot salatası, levrek marine, tütsülenmiş babagannuş geldi ortaya...Tatlar harikulade...Özenle yapılmış, sunumlar da oldukça başarılı...Ermeni pilaki ve kızarmış pirinç toplarını kesin yemem için öneriler almıştım ama o keyifle söylemeyi unuttuk:) bir dahaki sefere artık...


uçsuz bucaksız...


renk renk...


meze bar



kabak çiçeği dolması

köpoğlu

ahtapot salatası & levrek marin


Chef Mezze'ye gelmeden önce yine ısrarla yemem söylenen bir diğer şey de Ahtapot ızgaraydı! MUHTEŞEM! En son bu kadar güzelini, lezzetlisini, yumuşağını Midilli'de yemiştim. Ondan bile güzeldi diyebilirim...Onu yemeden kalkmayın...Çok da havalı dumanlarla falan geliyor:) cızır cızır döküm tavaya saldırmamak için zor tutuyor insan kendini...:)


ahtapot ızgara

paella

Paella hastasıyımdır ben, bayılırım bayılırım...İstanbul'da çok nadir güzelini yedim, kendim yaptım mı daha tatmin olurum:) Chef Mezze'de yediğim Paella çookk lezzetliydi...Tek bir kusuru vardı, midyeler çok pişmiş kıtır kıtır olmuştu...Ama lezzet başarılıydı...


Balıkçıda uzun uzun hiç acele etmeden güzel sohbetle saatlerce oturmayı severim ben...Vakit de bu kadar uzayınca genelde balıkçıda balık yiyemem...Mezelerden sonra kapanır mide:) Balığa bende yer kalmamıştı, ama masaya Kılıç balığı söyledik, ıspanak püresi üzerinde geldi, gayet de başarılıydı...


kılıç balığı


Aslında Chef Mezze'nin en iddialı olduğu balıklardan biri deniz levreği, ama biz o kadar doyduk ki istesek ziyan edecektik onu, e deniz levreği de ziyan edilmez, ayıptır, günahtır...Onu da bir dahaki sefere sakladık, yazdık aklımıza...

Sıra geldi tatlıya, güzel çeşitler var...Trileçe, çilekli mascarpone, kireçte kabak, ceviz tatlısı, fırında nutellalı helva, kaymaklı incir, cheesecake ..vb Trileçe bugünlerde ilgi alanımıza girdiğinden onu tatmak istedik, ben minicik tattım, sunum, görüntü başarılıydı, ama daha iyilerini yedim, (anneminki yıkılıyor!) Yalnız tatlı büfesindeki herşey çok çekici ve lezzetli görünüyordu, onu da demeden geçmeyeyim...

Sevgili bloğum yanlı değil de şeffaf olduğundan tam tatmin olmadığım yerleri de söylemeliyim. Ateş kardeşler bana kızmasın, iyi niyetli bir eleştiri bu...Burada beni tek şaşırtan kahve servisi oldu...Kahveci de olduğum için seviyorum kahve güzel sunulsun önüme güzel gelsin...Keyfime keyif katılsın...Mekandaki herşey o kadar kusursuz ki o yüzden normal gelen şey böyle göze batabiliyor:) Düz beyaz kahve fincanında, likör, su, çuku, lokum, çiçek vb siz geldi kahvelerimiz, e bu da nazarlık dedim çıkarken kendi kendime:) Mekan oldukça hareketliydi, belki de bu kahve faslı normalde böyle olmuyodur...

Fiyat kısmına gelince, açıkçası benim beklediğimden çok daha normal...Mezeler 8-10 TL, ara sıcaklar 10-30 TL arası, balıklar 40-50 TL..gibi. Tıka basa doyacak kadar yiyip 2 duble falan bişey içerseniz kişi 100-120 TL gibi bir hesap ödüyorsunuz...Ayrıca fiks menüleri de var, onlar da denenebilir...

Diyeceğim o ki, bu lezzet ve mutfak aşkıyla yanan, gözleri parıl parıl parlayan, sıcakkanlı 2 kardeş harika bir iş çıkarmışlar...Tebrik tebrik tebrik ediyorum...İyi ki de Chef Mezze'yi yapmışlar...Yolunuz apaçık olsun Ateş kardeşler...Tüm misafirlerle tek tek ilgilenen sevgili Eray Kılıç'a da teşekküürrlerr...Yıldızlı 10'luk Chef Mezze!


Gazi & Bilal Ateş kardeşler... 

Sosyal medyayı da oldukça aktif kullanıyorlar, takip etmiyorsanız belki etmek istersiniz:)


Twitter, instagram, facebook, foursquare /
 chefmezze & gaziatesofficial

Biz yine gideceğimiz zamanları şimdiden bekler olduk...Keyif sevenler, halen gitmemiş olanlar bu yaz bitmeden Chef Mezze'ye gidin...İyi hissedeceksiniz...Pişman olmayacaksınız...Yok yok, BA YI LA CAK SI NIZ! :)




Damağımda harika tatlar bıraktı Chef Mezze, emeği olanlara selam olsun...