25 Temmuz 2011 Pazartesi

baklava yapmak artık çok kolay...

çok basit, sevenler, meraklı olanlar hemen yapabilir...basit olmasına basit ama sunduğun zaman da tadı ve görüntüsü  o kadar harika ki, kimse inanamaz yaptığınıza...


Sadece 1-2 üçkağıdı var, onlara uydun mu alasını yaparsınız valla...ben denedim, yaptım, herkes bayıldı:) bence deneyin...


İhtiyaç olan malzemeler; 

  • 1 paket hazır baklava yufkası (marketten değil de yufkacıdan alırsanız daha memnun kalırsınız)
  • 1 paket çiğ krema ( Sek almanızı tavsiye ederim, diğerleri çok sıvı)
  • Eritilmiş sütü alınmış, veya pastorize edilmiş tereyağ (gözkararı)
  • Dövülmüş ceviz (göz kararı, fındık, fıstık vb de ilave edebilirsiniz)
  • Biraz nişasta
  • Şerbet için 2 bardak şeker, 1.5 bardak su, yarım limon
1 kat yufkayı alın, üzerine çiğ krema sürün fırça ile (çok fazla değil, üstten üstten), üzerine 1 kat daha yufka koyun, bir daha krema sürün, azıcık nişasta serpin. 




Dikdörtgen olan hamuru yatay 3 parçaya bölün, kenarlarına malzemenizi yayın, ve uzun rulolar yapın. 










Ruloları kendi içinde 3 parçaya bölün, ve gül yapar gibi yuvarlayıp tepsiye dizin, sıkı sıkı...



Tereyağınızı çok fazla kızdırıp (yakmamaya dikkat) yemek kaşığının yarısıyla tüm baklavaların üzerine dökün. (kızgın yağ hamurla temas edince "coozzzz" edecek...! Bu önemli! Fırına verin, üzerleri kızarana kadar pişirin. Bir taraftan da o mis gibi kokuya dayanmaya çalışın...

Diğer yanda şerbeti kaynatın, şeker ve suyun içine yarım limonu olduğu gibi atın. 

Fırından çıkan baklavaların üzerine biri ılık, diğeri sıcak olacak şekilde dökün...Sonra da yiyenlerin parmaklarını da yediklerini izleyin oturup:)) afiyet...






NOT: Türevlerini yapabilirsiniz, fındıklı yapıp sütle şerbet yapıp Sütlü Nuriye mesela, ya da fıstıklı, ya da bademle...keyfinize damağınıza göre...Bu arada ben baklava yer miyim? Yemem, sevmem, ama yapıp yiyenleri izlemeyi seviyorum:)

5 Temmuz 2011 Salı

can dostlarım, kardeş arkadaşlarım...

düğünümüz Allah babanın izniyle oldu...gittiler denize güneşe bizimkiler...güneşleri, ağızlarının tadı bol bol olsun...koş koş 4 saatte geçiveriyor işte...keyifli, cici oldu...teşekkür yukarıdakine çok çok...

bu koşturmalı, duygu yüklemesi altındaki zamanların her anında yanımda olan kardeş arkadaşlarım hayatımdaki, damağımda çok ama çok özel tatlardanlar...onlarsız hayatı düşünemiyorum...ne şanslı biriyim ki ben, sizler hayatımdasınız...herşeye elleri değdi, her an nazımı çektiler, herşeye koştular...nikah şekeri olarak hazırladığımız reçeller, reçellerin paketlenmesi, misafirlerin karşılanması, reçellerin misafirlere dağıtılması, elif'in zaman zaman heyheylerinin idare edilmesi, düğün günü ve düğün esnası fotoğraf çekimi, kınada ve düğünde pistin boş kalmaması, hesapların idare edilip kapatılması, konvoyun organize edilmesi...vb vb vb herşeyi onlar yaptı...

banu, başak, melda, özgür, soner, şebnem (alfabetik sıra)...yüreğimin en derin teşekkürleri size...sizleri çok seviyorum...

not: bu kardeş arkadaşlarım dışındaki arkadaşlarımın hepsine de kucak dolusu sevgiler, onlar da manevi olarak her an her an yanımda oldular...dostlarım, arkadaşlarım hep benimle olun...